Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Ochorenie COVID-19 potvrdili u škôlkara v Petržalke

Ilustračná snímka Foto: TASR/Romana Buganová

Pozitívne testované dieťa navštevovalo Súkromnú materskú školu na Zadunajskej ulici 27 v Bratislave.

Bratislava 2. septembra (TASR) – Materskú školu v bratislavskej Petržalke navštevovalo dieťa pozitívne testované na COVID-19. Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava ju v rámci prijatých opatrení zatvoril do 16. septembra. Sedem detí, ktoré prišli s pozitívnym do kontaktu, majú otestovať, nariadili im aj domácu izoláciu. Karanténne opatrenia sa vzťahujú aj na jednu učiteľku. TASR o tom informovala hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová.

Pozitívne testované dieťa navštevovalo Súkromnú materskú školu na Zadunajskej ulici 27 v Bratislave. „V žiadnom inom predškolskom či školskom zariadení v Bratislavskom kraji nie je z dôvodu ochorenia či podozrenia na COVID-19 prerušený výchovno-vzdelávací proces," uviedla hovorkyňa.

RÚVZ Bratislava v stredu na sociálnej sieti uviedol, že eviduje 14 osôb s COVID-19, z toho osem žien a šesť mužov. Najmladšia osoba má dva roky, najstaršia 51 rokov.

„Medzi pozitívnymi osobami evidujeme importy zo zahraničia, nami dohľadané kontakty už pozitívnych osôb a aj sporadické prípady bez epidemiologickej súvislosti s už šetrenými prípadmi v Bratislavskom kraji," doplnil RÚVZ. Dva prípady sú v okrese Senec, jedna osoba pochádza z okresu Pezinok a 11 osôb má nariadenú karanténu v Bratislave.