Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

RÚVZ v Nitre vydal povolenie na uvedenie do prevádzky trom kúpaliskám

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Kvalita bazénovej vody na všetkých troch kúpaliskách spĺňala požiadavky vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR.



Nitra 29. júna (TASR) – V okresoch Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sú aktuálne otvorené tri kúpaliská s termálnou a netermálnou vodou. Kladné rozhodnutie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre na uvedenie do prevádzky získali Letné kúpalisko Nitra, Thermalpark Nitrava Poľný Kesov a Ava Thermalpark – termálne kúpalisko Diakovce.

Kvalita bazénovej vody na všetkých troch kúpaliskách spĺňala požiadavky vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR o požiadavkách na kvalitu vody, kontrolu kvality vody a o požiadavkách na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení na prírodnom kúpalisku a na umelom kúpalisku, informoval RÚVZ Nitra.

Na letnom kúpalisku v Nitre sa nachádza šesť bazénov s recirkuláciou vody – plavecký bazén Koch, neplavecký bazén Danka s vodnými atrakciami, plavecký bazén, detský bazén s vodnými atrakciami, rekreačný bazén s vodnými atrakciami, dopadový bazén s toboganom. V areáli kúpaliska sa nachádza detské pieskovisko s ihriskom a plážové volejbalové ihriská, pri ktorých je zriadená požičovňa ležadiel a slnečníkov.

Vonkajšia bazénová časť termálneho kúpaliska Thermalpark Nitrava v Poľnom Kesove poskytuje návštevníkom kúpanie a vodnú relaxáciu v štyroch samostatných bazénoch, ktoré sú vybavené rôznymi atrakciami a vonkajšími toboganmi. Pre návštevníkov je k dispozícii detský bazén, vodný hrad, relaxačný bazén, zážitkový bazén a lenivá rieka.

Ava Thermalpark - termálne kúpalisko Diakovce s navrhnutou kapacitou 2000 návštevníkov pozostáva z troch oddychových bazénov, plaveckého a detského bazéna, dvoch víriviek a toboganu. Kúpalisko má okrem bazénovej časti aj oddychovú trávnatú časť na slnenie a oddych, rekreačnú časť určenú na športovanie a zábavu, ubytovaciu a kempingovú časť.