Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na mieste bývalého kina Zora v Ružinove otvorili fitpark pre seniorov

Zo slávnostného otvorenia Seniorfitparku Zora na Okružnej ulici v Trnávke. Bratislava, 2. októbra 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

Ružinovský starosta bol spolu s primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom jedným z prvých, ktorí fitpark vyskúšali.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Po Starom Meste môžu seniori v Bratislave využiť špeciálny fitpark už aj v Ružinove. Priestor pre aktívny oddych seniorov otvorili dnes popoludní na Okružnej ulici v priestoroch bývalého kina Zora, kde je dnes rovnomenné kultúrne a komunitné centrum.

Aj v tomto prípade je fitpark súčasťou projektu Nadácie Pontis a Nadačného fondu Západoslovenskej energetiky (ZSE). "Podobne ako to bolo pri fitparku, ktorý otvorili v júni v Medickej záhrade, aj o vybavení ružinovského fitparku rozhodovali samotní seniori, prostredníctvom svojich členov v celomestskej Rade seniorov," uviedla hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová.



K dispozícii budú aj posilňovacie stroje

Zo slávnostného otvorenia Seniorfitparku Zora na Okružnej ulici v Trnávke. Bratislava, 2. októbra 2013. Na snímke vpravo primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a starosta mestskej časti Ružinov Dušan Pekár (vľavo) prestrihávajú pásku.
Foto: TASR/Michal Svítok
V rámci fitparku bude k dispozícii šesť posilňovacích strojov. "Slúžia na precvičenie, rozhýbanie končatín i na posilňovanie ramien či brucha, k dispozícii je tiež špeciálny stroj na bicyklovanie," priblížila Štrosová. Starosta Ružinova Dušan Pekár počas slávnostného otvorenia fitparku pripomenul, že je to tretie a zároveň najväčšie miesto v Ružinove, kde sú podobné prvky na cvičenie. "Budem rád, keď aj vďaka nemu so do miest bývalého kina Zora opäť vrátia ľudia, ktorí sem v minulosti radi chodili," uviedol Pekár.

Ružinovský starosta bol spolu s primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom jedným z prvých, ktorí fitpark vyskúšali. Seniorom v rámci programu rovnako zaspievali Zdenko Sychra a Nora Blahová.

Projekt vytvárania fitparkov realizuje Nadácia Pontis prostredníctvom grantu Nadačného fondu ZSE. Ten vyčlenil 70.000 eur na vytvorenie 12 fitparkov v slovenských mestách. Okrem Bratislavy vzniknú v Palárikove, Trnave, Senici, Šali, Leviciach, Topoľčanoch a tiež v obci Brezolupy.