Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Ružinov investuje do opravy ciest viac ako pol milióna eur

Foto: TASR

Zároveň dodal, že ho veľmi mrzí časový posun, ktorý nastal pri odmietnutí jeho návrhu pridať 200.000 eur už pri prvej zmene rozpočtu 1. marca 2013.

Bratislava 11. júna (TASR) - Mestská časť Ružinov investuje v tomto roku do opravy povrchov ciest 519.500 eur. Rozhodli o tom miestni poslanci pri schvaľovaní druhej zmeny rozpočtu na rok 2013. "Som rád, že kolegovia odsúhlasili zvýšenie rozpočtu na opravu ciest o 200.000 eur a Ružinovčania dostanú viac opravených ciest," povedal pre TASR vicestarosta Ján Buocik (SDKÚ-DS).

Zároveň dodal, že ho veľmi mrzí časový posun, ktorý nastal pri odmietnutí jeho návrhu pridať 200.000 eur už pri prvej zmene rozpočtu 1. marca 2013. "Škoda, stratili sme viac ako 80 dní, počas ktorých mohlo prebehnúť verejné obstarávanie tak, aby sme do leta vymenili rozbité povrchy za nový koberec na väčšom počte ciest," uzavrel Buocik.

Z pôvodného balíka rozpočtu vo výške 329.000 eur tak tento rok dostanú nový asfaltový koberec ulice Ružová dolina (od Prievozskej po Trenčiansku), Wattová, Ul. Maximiliána Hella, Seberíniho, Jašíkova (II. etapa), Babuškova, Šalviová a Papraďová, pri ktorých už prebieha verejné obstarávanie. Zoznam sa rozšíri o ulice Medzilaborecká a Ružová dolina (od Klincovej po Záhradnícku). Na kompletnú rekonštrukciu Šťastnej ulice je schválených 130.000 eur.

Na ďalšie investície si bude musieť počkať viac ako 16 ulíc, ktoré sú v zlom stave. Na opravu všetkých ciest by potrebovala mestská časť viac ako 1,25 milióna eur.