Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ružinov obnoví bežeckú dráhu okolo Štrkoveckého jazera

Okolie Štrkoveckého jazera. Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

V rozpočte má Ružinov na tento účel vyčlenenú sumu do 12.000 eur.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Obľúbená bežecká dráha okolo Štrkoveckého jazera dostane po rokoch nový antukový povrch. Mestská časť Ružinov v súčasnosti robí verejné obstarávanie. Prostredníctvom neho hľadá dodávateľa na obnovu bežeckej dráhy, ktorej povrch treba zarovnať, zbaviť buriny a dosypať novú antuku.

Pôvodne samospráva plánovala využiť antuku zo školských areálov, ktoré teraz rekonštruuje, nie je však už na to vhodná, preto bežecká dráha okolo jazera dostané novú antuku. „Napriek tomu, že teraz rekonštruujeme bežecké dráhy v školských športových areáloch, bežcov okolo Štrkovca neubúda a už dlho sa pýtali na to, kedy obnovíme štrkoveckú dráhu,“ povedal k investícii starosta Ružinova Dušan Pekár.

Práce by sa mali uskutočniť v máji. Záujemcovia môžu predkladať cenové ponuky na obnovu bežeckej dráhy k termínu 10. apríla do 9.00 h na ružinovský miestny úrad. V rozpočte má Ružinov na tento účel vyčlenenú sumu do 12.000 eur. „Okrem tejto bežeckej dráhy môžu už fanúšikovia športu behať v zrekonštruovanom športovom areáli na Nevädzovej, v máji pribudne vynovené športovisko pri ZŠ Vrútocká a ešte v tomto roku samospráva zlepší podmienky na športovanie v areáloch ZŠ Medzilaborecká, ZŠ Kulíškova a ZŠ Ružová dolina,“ doplnila Miroslava Štrosová z MÚ v Ružinove.