Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Ružinove už začali s opravami výtlkov

Ilustračná foto Foto: TASR/František Iván

Mestská časť investuje do opráv trojnásobne viac ako minulý rok.

Bratislava 6. marca (TASR) - V bratislavskom Ružinove začali s opravou výtlkov na najkritickejších častiach ciest. Podľa ružinovského starostu Dušana Pekára v prvej fáze ide o opravu havarijných stavov. V najbližších dňoch to bude približne na 15 uliciach v správe mestskej časti Ružinov. Stovky ďalších výtlkov opravia po ukončení výberového konania na dodávateľa rekonštrukčných prác. Tento rok Ružinov vyčlenil na opravu komunikácií 569.000 eur, čo je trojnásobne viac ako minulý rok.

"Konečne nám praje počasie, tak sme sa pustili do opravy výtlkov v rámci havarijných stavov na najhorších úsekoch našich ciest 3. a 4. triedy," komentoval začatie prác Pekár.

Ružinovskí poslanci začiatkom februára schválili v rozpočte na rok 2013, že tento rok do opráv a rekonštrukcií svojich ciest mestská časť investuje trojnásobnú sumu ako minulý rok, a to 569.000 eur. Táto suma umožní vymeniť aj povrchy predbežne deviatich ciest. Tie tak nebudú zaplátané, ale budú mať trvácnejší nový asfaltový povrch. "Všetky opravy a rekonštrukcie budeme financovať z vlastných zdrojov, nemusíme si na to brať úver," dodal Pekár.