Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Ružinovom sa v sobotu roznesie vôňa mäsa a zabíjačkových špecialít

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Návštevníci budú môcť nielen ochutnať, ale aj si kúpiť rôzne zabíjačkové výrobky a jedlá, ako sú hurky, ovarová kaša či oškvarky.

Bratislava 21. februára (TASR) - Milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít v bratislavskom Ružinove si v sobotu (22. 2.) opäť prídu na svoje. Mestská časť spolu s miestnou organizáciou Cultus Ružinov organizuje tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. Podujatie svoje pomyslené brány otvorí o 10.00 h.

Priestor pred Domom kultúry (DK) Ružinov ožije ukážkami tradičnej dedinskej výroby klobás, porciovania prasaťa i súťažou vo varení ovarovej kapustnice. Návštevníci budú môcť nielen ochutnať, ale aj si kúpiť rôzne zabíjačkové výrobky a jedlá, ako sú hurky, ovarová kaša či oškvarky.

V stánkoch by nemali chýbať domáce koláče, domáci podpecník, trdelník, sladké výrobky, koreniny a oleje, víno či káva. V ponuke bude tiež manufaktúra a med, výrobky z dreva, handmade tašky, ale aj šperky a minerály.

Atmosféru bude dotvárať kultúrno-hudobný program. Predstaví sa napríklad Šenkvická muzika a folková skupina Salamander, o fašiangový sprievod sa postará Folklórny súbor Karpaty.

Podujatie potrvá do 16.00 h.