Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Ružomberčan ukradol automatický defibrilátor, hrozí mu väzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Už pár minút po čine muža príslušníci Mestskej polície Poprad obmedzili na osobnej slobode a odovzdali poverenému príslušníkovi Obvodného oddelenia Policajného zboru Poprad.

Poprad 29. mája (TASR) – Polícia vzniesla obvinenie voči 27-ročnému Matejovi z Ružomberka, ktorý odcudzil automatický defibrilátor pri budove SAD v Poprade. TASR o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že obvinenému v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

„Ružomberčan v stredu (27. 5.) pár minút pred polnocou v Poprade pri budove SAD vzal zo stojanu automatický defibrilátor. Ten bol v tom čase neuzamknutý a teda voľne dostupný. Prístroj neplánoval použiť na pomoc inému. Škoda, ktorú spôsobil, bola vyčíslená na 1700 eur,“ opisuje hovorkyňa.

Dodáva, že už pár minút po čine muža príslušníci Mestskej polície Poprad obmedzili na osobnej slobode a odovzdali poverenému príslušníkovi Obvodného oddelenia Policajného zboru Poprad. Ten muža zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia.