Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Ružomberčania môžu pripomienkovať návrh plánu sociálnych služieb

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Samospráva dokument zverejnila na svojom oficiálnom webovom sídle.

Ružomberok 19. októbra (TASR) - Ružomberčania môžu pripomienkovať návrh Komunitného plánu sociálnych služieb mesta na roky 2024 až 2030. Samospráva dokument zverejnila na svojom oficiálnom webovom sídle. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík s tým, že na príprave dokumentu sa za posledné obdobie podieľalo vyše 50 odborníkov.

Komunitný plán podľa slov Miškovčíka rieši problematiku v oblasti sociálnych služieb. Podotkol, že vytvára efektívny, transparentný a dostupný nástroj na plánovanie, riadenie, poskytovanie a rozvoj kvalitných sociálnych služieb na území mesta. Dokument je možné pripomienkovať do 13. novembra. "Všetky návrhy a pripomienky môže verejnosť posielať vedúcej oddelenia sociálnych služieb na Mestskom úrade v Ružomberku Janke Martonovej písomne na jej e-mail: janka.martonova@ruzomberok.sk," uviedol hovorca.

Ružomberský primátor Ľubomír Kubáň dodal, že plán sociálnych služieb je výsledkom mnohých diskusií, analýz, vzájomných konzultácií. Zdôraznil, že navrhovaných opatrení nie je málo.

"Komunitný plán mesta predstavuje pozitíva aj negatíva v jednotlivých oblastiach sociálnych služieb. Poukazuje na ich súčasný stav, na možnosti poskytovania služieb, na problémy, ktoré sa v danej problematike musia dennodenne riešiť. Ponúka aj možnosti riešenia do budúcnosti," vysvetlil primátor a garant komunitného plánu.