Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Klinika vnútorného lekárstva ÚVN dostala vybavenie za 80.000 eur

Na snímke vľavo riaditeľ ÚVN Robert Rusnák, vpravo predseda OZ Priatelia kliniky vnútorného lekárstva Antonín Hruboň počas odovzdávania daru v hodnote 80.000 eur, v Ružomberku 12. apríla 2022. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Súčasťou daru boli nové pacientske stolíky k lôžkam na klinike vnútorného lekárstva, dva resuscitačné stolíky pre jednotku intenzívnej starostlivosti či nové prístroje na meranie EKG a krvného tlaku.

Ružomberok 12. apríla (TASR) – Klinika vnútorného lekárstva Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku získala nové materiálno-technické vybavenie v hodnote vyše 80.000 eur. Novinky majú pomôcť zlepšiť poskytovanú zdravotnú starostlivosť o hospitalizovaných pacientov. Venovalo ich občianske združenie (OZ) Priatelia kliniky vnútorného lekárstva Ružomberok.

Súčasťou daru boli nové pacientske stolíky k lôžkam na klinike vnútorného lekárstva, dva resuscitačné stolíky pre jednotku intenzívnej starostlivosti či nové prístroje na meranie EKG a krvného tlaku. "Tiež prístroj, ktorý slúži na vyhodnocovanie zápalu dýchacích ciest pre pacientov s respiračnými problémami," priblížila hovorkyňa ÚVN Petra Dišková. Toto zariadenie bude podľa hovorkyne slúžiť pacientom na imuno-alergologickej ambulancii. Pre dialyzačné pracovisko zakúpilo OZ novú chladiacu vitrínu.

Na snímke zdravotná sestra s novým technickým vybavením na klinike, v Ružomberku 12. apríla 2022.
Foto: TASR - Miroslava Mlynárová


Predseda OZ Priatelia kliniky vnútorného lekárstva Antonín Hruboň zhodnotil, že v zdravotníctve v súčasnosti chýbajú finančné prostriedky. To bol podľa neho jeden z dôvodov ich založenia. "Môžeme si takto veľmi pomôcť. Vylepšuje sa prístrojové vybavenie v rámci kliniky, snažíme sa tunajšie prostredie poľudštiť pre pacientov. Peniaze idú do zmysluplných výdavkov. Profitujeme z toho my, nemocnica aj pacienti," zhodnotil.

Riaditeľ ÚVN Robert Rusnák pre TASR dodal, že združenie od roku 2017 venovalo nemocnici už vyše 400.000 eur.