Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Návštevníci Ružomberka sa môžu vydať po stopách Andreja Hlinku

Andrej Hlinka, archívne foto. Foto: TASR-Archív

V rodnom dome Hlinku v Černovej sa návštevník prostredníctvom lektorského výkladu zoznámi s jeho rodiskom.

Ružomberok 6. júla (TASR) – Bezplatné prehliadky miest spätých s osobnosťou Andreja Hlinku ponúka návštevníkom mesto Ružomberok. Prehliadky spojené s lektorským výkladom sa uskutočnia v letných mesiacoch v Mauzóleu Andreja Hlinku v Ružomberku a v jeho dome v Černovej. Mesto informáciu zverejnilo na svojej oficiálnej webovej stránke.

„Lektori z radov študentov budú návštevníkov mauzólea pútavým spôsobom oboznamovať o životnej ceste Hlinku. Okrem predstavenia jeho osobnosti sprievodca doplní výklad o stavbe mauzólea, o jeho početných rekonštrukciách až po uloženie telesných pozostatkov tejto osobnosti," uvádza mestská samospráva.

V rodnom dome Hlinku v Černovej sa návštevník prostredníctvom lektorského výkladu zoznámi s jeho rodiskom. Zrekonštruovaná expozícia pozostáva z informačných panelov, ktoré vykresľujú osobnosť Hlinku a Černovú počas obdobia jeho života.

„Expozícia je tiež doplnená o audiovizuálnu prezentáciu a osobné veci, ktoré Hlinka používal," informuje mesto. Záujemcovia môžu požiadať lektora o prehliadku Kostola Ružencovej Panny Márie, fary a okolia chrámu a pomníka obetiam černovskej tragédie.