Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počet mestských poslancov a volebných obvodov v Ružomberku sa nezmení

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Na rokovaní o tom v stredu rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ), ktorí nezmenili súčasný počet poslancov a obvodov.

Ružomberok 29. júna (TASR) – Obyvatelia Ružomberka si v jesenných komunálnych voľbách budú voliť 25 mestských poslancov v 11 volebných obvodoch. Na rokovaní o tom v stredu rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ), ktorí nezmenili súčasný počet poslancov a obvodov.

Volebný obvod 1 (Biely Potok) bude mať jedného poslanca, volebný obvod 2 (Černová) jedného poslanca, volebný obvod 3 (Hrboltová) jedného poslanca, volebný obvod 4 (Rybárpole) jedného poslanca, volebný obvod 5 (Klačno) štyroch poslancov, volebný obvod 6 (Veľký Polík) troch poslancov, volebný obvod 7 (Stred) dvoch poslancov, volebný obvod 8 (Satelity a Pod Kalváriou) dvoch poslancov, volebný obvod 9 (Laziny) dvoch poslancov, volebný obvod 10 (Baničné a Pod skalami) štyroch poslancov a volebný obvod 11 (Roveň) štyroch poslancov.

Podľa schváleného materiálu je v Ružomberku 26.968 obyvateľov a 22.522 voličov, na jedného poslanca pripadá 1079 obyvateľov a 901 voličov.