Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Lampiónový sprievod spoja v Ružomberku so zbierkou pre utečencov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Turanovič

Všetky žiariace lampióny na čele s rozprávkovými postavičkami z neprofesionálneho divadla RosaThea sa vydajú z Parku Š. N Hýroša do ulíc Ružomberka opačným smerom, ako bývalo zvykom.


Ružomberok 16. októbra (TASR) - Centrom Ružomberka pôjde v prvý novembrový piatok tradičný Lampiónový sprievod sv. Martina. Výnimočne bude spojený s charitatívnou zbierkou "Pomôžme ľudom na úteku" ako reakcia na aktuálny celospoločenský problém.

Všetky žiariace lampióny na čele s rozprávkovými postavičkami z neprofesionálneho divadla RosaThea sa vydajú z Parku Š. N Hýroša do ulíc Ružomberka opačným smerom, ako bývalo zvykom. "Účastníci pôjdu cez časť Mostovej ulice, po ulici Podhora, Malým závozom na Námestie A. Hlinku a potom popri radnici Veľkým závozom opäť do parku," uviedla organizátorka podujatia Marianna Stančoková z Občianskeho združenia RosArt.

„Súčasťou podujatia bude charitatívna zbierka, ktorou chceme reagovať na aktuálny celospoločenský problém a môžeme tak pomôcť ľuďom na úteku, ktorých životy sú ohrozené vojnovými konfliktami. Do parku preto môžete priniesť hygienické potreby a trvanlivé potraviny všetkého druhu," dodala Stančoková.

Pre najmenších bude pripravená 6. novembra aj Rozprávka o poslušných kozliatkach. Začiatok akcie je o 16.30 h. v Parku Š. N Hýroša.