Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Do nemocnice v Ružomberku do odvolania nemôžu chodiť návštevy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výnimky zo zákazu sú povolené len pre kňazov na účel podávania sviatosti ťažko chorým a umierajúcim, u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce.

Ružomberok 18. októbra (TASR) – Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku zavádza až do odvolania zákaz návštev hospitalizovaných pacientov. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19. Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti.

Výnimky zo zákazu sú povolené len pre kňazov na účel podávania sviatosti ťažko chorým a umierajúcim, u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce. Tiež pre sprievodcu pri pôrode.

"Osoba bez vyzvania musí predložiť doklad o zaočkovaní, prekonaní ochorenia alebo testovaní. Podmienkou realizácie návštevy či sprievodu je vopred telefonicky dohodnuté povolenie na návštevu od zodpovednej osoby z kliniky/oddelenia s dohodnutím stanoveného času a protiepidemiologických opatrení," dodáva nemocnica.