Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Vo vojenskej nemocnici v Ružomberku zakázali návštevy

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Podmienkou návštevy či sprievodu je vopred telefonicky dohodnuté povolenie od zodpovednej osoby (kliniky/oddelenia, pozn. TASR) s dohodnutím stanoveného času a protiepidemiologických opatrení.

Ružomberok 20. júla (TASR) – Vedenie Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku zakázalo návštevy na všetkých lôžkových oddeleniach. Zákaz je platný od stredy do odvolania. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19. Nemocnica o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

Zo zákazu platí viacero výnimiek, ktoré rodinným príslušníkom umožnia navštíviť hospitalizovaných pacientov. Patrí medzi nich napríklad návšteva kňaza alebo duchovného na účel vysluhovania sviatostí, tiež návštevy osôb v paliatívnej starostlivosti, ktoré sú ťažko choré alebo umierajúce. "V lôžkových zariadeniach pre dospelých pacientov môže byť sprievodca pri pôrode a popôrodnej starostlivosti aj sprievodca pri prepustení z nemocnice. Pre detské lôžkové zariadenia je povolený sprievod pacienta," konkretizujú z ÚVN.

Podmienkou návštevy či sprievodu je vopred telefonicky dohodnuté povolenie od zodpovednej osoby (kliniky/oddelenia, pozn. TASR) s dohodnutím stanoveného času a protiepidemiologických opatrení. Platí podmienka nevstupovať, ak má návšteva klinické príznaky respiračného ochorenia alebo epidemiologickú anamnézu. "Vstúpiť je možné len s prekrytím horných dýchacích ciest. Navštevovať je možné len jednu konkrétnu osobu, pre ktorú bola návšteva povolená," dodávajú z vedenia nemocnice.

Zároveň platí zákaz pohybu v ostatných priestoroch zdravotníckeho zariadenia. Počet návštevníkov u jedného pacienta v daný čas sú maximálne dve osoby.