Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

S. Ľubovňa: Hygienici evidujú 529 prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hygienici pravidelne vykonávajú kontroly zamerané na overenie dodržiavania opatrení.

Stará Ľubovňa 19. októbra (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Starej Ľubovni eviduje v okrese, ktorý bol od pondelka (18. 10.) zaradený medzi čierne okresy podľa COVID automatu, 529 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. V piatok 15. októbra evidovali 204 aktívnych prípadov.

Ako pre TASR uviedla regionálna hygienička Mária Mancalová, ide predovšetkým o rodinné šírenie a šírenie nákazy v zariadeniach pre deti a mládež. Ojedinele evidujú prípady importovaných nákaz či nákazy z pracovísk.

"Naďalej pozorne sledujeme epidemiologickú situáciu, jej vývoj hodnotíme na dennej báze a v závislosti od toho prehodnocujeme prijatie potrebných protiepidemických opatrení na lokálnej úrovni," povedala Mancalová.

Hygienici pravidelne vykonávajú kontroly zamerané na overenie dodržiavania opatrení, čo sa týka obmedzení prevádzok a obmedzení hromadných podujatí, ako aj kontroly zamerané na dodržiavanie izolácie alebo karantény.

"Odporúčame ľuďom dodržiavať všetky aktuálne platné opatrenia a v prípade výskytu akýchkoľvek príznakov spojených s ochorením COVID-19 nech ihneď telefonicky, e-mailom alebo SMS správou kontaktujú svojho ošetrujúceho lekára, prípadne sa obrátia na príslušné RÚVZ," doplnila Mancalová.

Hygienici zároveň odporúčajú ľuďom, aby sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.