Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Most na ceste III. triedy v Spišskom Podhradí pred Katúňom opravia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Stavebné prace budú pozostávať z rekonštrukcie hornej stavby, vybudujú sa nové rímsy, spriahujúce dosky, mostovky a osadia sa záchytné bezpečnostné zariadenia.

Spišské Podhradie 3. februára (TASR) – Mostný objekt na ceste tretej triedy pred časťou Katúň v Spišskom Podhradí v Levočskom okrese začnú na jar opravovať. Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová pre TASR potvrdila, že Správa a údržba ciest PSK už podpísala zmluvu s úspešným uchádzačom o dielo, pripravená je aj projektová dokumentácia, čaká sa už len na lepšie poveternostné podmienky.

„Predpokladáme, že najskôr sa začne s prácami koncom marca a obnova potrvá do augusta, respektíve septembra tohto roku,“ uviedla hovorkyňa s tým, že dôvodom plánovanej rekonštrukcie jednopoľového mosta v extraviláne je jeho zlý stavebno-technický stav. Stavebné prace budú pozostávať z rekonštrukcie hornej stavby, vybudujú sa nové rímsy, spriahujúce dosky, mostovky a osadia sa záchytné bezpečnostné zariadenia. Zároveň tiež dôjde k oprave mostných opôr.

„Práce na stavbe sa budú realizovať pri využití úplnej uzávery úseku cesty. Doprava bude presunutá na dočasnú obchádzkovú trasu vedenú popri moste, ktorú vytvoria násypom zo štrkodrvy, prekryjú cestnými panelmi a bude vedená obojsmerne,“ upozornila Jeleňová. Dodala, že celkové náklady sa pohybujú na úrovni takmer 110.000 eur a projekt je financovaný zo zdrojov kraja.