Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Š. Zelník sa vzdáva kandidatúry na primátora Žiliny

Štefan Zelník, foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zelník uviedol, že sa rozhodol zostať v zdravotníckom zariadení, v manažmente ktorého aktuálne pôsobí.

Žilina 24. októbra (TASR) - Kandidát strany Život-národná strana na primátora Žiliny Štefan Zelník sa vzdáva kandidatúry. V komunálnych voľbách podporí kandidáta strany Hlas-SD a KDH Patrika Gromu. Informovali o tom v pondelok na spoločnej tlačovej konferencii v Žiline.

Zelník uviedol, že sa rozhodol zostať v zdravotníckom zariadení, v manažmente ktorého aktuálne pôsobí. "Je nedostatok lekárov aj sestier a v dôsledku zlého rozpočtu hrozí vážny kolaps v rezorte. Pre mňa vystala otázka zostať v zdravotníckom zariadení a hľadať riešenia, aby sme poskytovali zdravotnú starostlivosť, alebo v prípade zvolenia odísť na mestský úrad," povedal.

Groma má podľa neho skúsenosti s prácou v samospráve, zastával funkciu zástupcu primátora a je skúsený manažér. "Naše programy a názory na riešenie problémov sú veľmi podobné. O to mi je ľahšie vzdať sa kandidatúry v prospech Patrika Gromu," podotkol Zelník.

"S veľkým rešpektom oceňujem krok doktora Zelníka a s pokorou prijímam jeho podporu pri kandidatúre na post primátora Žiliny. Som rád, že sa pre dobrú vec vieme spojiť naprieč politickým spektrom. V Žiline zaznieva potreba novej politickej kultúry, aby konečne urobila zásadný krok dopredu," dodal Groma.

Po odstúpení Zelníka sa o post primátora Žiliny uchádzajú Silvia Bakkery (Republika), Timotej Bernhauser (nezávislý), Peter Cibulka (nezávislý), Peter Fiabáne (nezávislý), Patrik Groma (Hlas-SD, KDH), Ján Rzeszoto (nezávislý), Pavol Slota (Domov-národná strana) a Daniela Zemanová (Hnutie občan národ spravodlivosť).