Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Pre výskyt ochorenia COVID-19 zatvorili základnú školu v Sabinove

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V piatok bude testovaných viac ako 70 zamestnancov Základnej školy na ulici Komenského.

Sabinov 7. októbra (TASR) – Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u troch zamestnancov Základnej školy na ulici Komenského v Sabinove je škola od stredy zatvorená. Radnica o tom informuje na svojej webstránke. Žiaci a zamestnanci sú v domácej karanténe a vyučovanie prebieha dištančnou formou.

Ako pre TASR uviedol primátor mesta Michal Repaský, v piatok bude testovaných viac ako 70 zamestnancov školy. Radnica zároveň odporúča, aby deti zo spomenutej ZŠ momentálne nenavštevovali krúžky v centre voľného času a v základnej umeleckej škole.

Z dôvodu pribúdajúcich prípadov ochorenia COVID-19 primátor zvolal v uplynulých dňoch krízový štáb. Ako informuje radnica, poliklinika pracuje v normálnom režime za dodržania hygienických opatrení.

„Z dôvodu ochrany musí byť pohotovostná služba prevádzkovaná tak, že pacienti čakajú vonku a sú postupne volaní a vybavovaní. V zariadení je zriadená izolačná miestnosť pre pozitívne prípady. Odborné ambulancie, laboratórium a röntgen pracujú v normálnom režime, v prípade potreby je pripravená alternatíva. Sanitky prevážajú aj pacientov s podozrením alebo s potvrdeným ochorením COVID-19, posádky majú ochranné obleky a následne vozidlo dezinfikujú," informuje radnica.

Keďže niektorí pacienti odmietajú nosiť rúška v interiéroch, súčinnosť pri kontrole dodržiavania povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest poskytuje mestská polícia.

V centre sociálnych služieb (CSS) a komunitnom centre sú podľa radnice dodržiavané hygienické opatrenia. V CSS platí už dlhšie zákaz návštev. Od stredy sa budú obedy už iba rozvážať klientom domov.

Mestský úrad funguje v normálnom režime za dodržiavania prísnych hygienických opatrení. Radnica zároveň odporúča seniorom a rizikovým skupinám prednostne využívať telefonickú a emailovú komunikáciu.