Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

SAD Žilina upraví cestovný poriadok, niektoré spoje budú premávať inak

Ilustračné foto. Foto: TASR/Erika Ďurčová

V regióne horného Považia sa zmeny týkajú viacerých oblastí, uviedla hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová

Žilina 9. júna (TASR) – Spoločnosť SAD Žilina upraví cestovný poriadok prímestských liniek na základe požiadaviek obecných úradov a firiem od nedele 12. júna. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová.

Upozornila, že niektoré autobusové spoje budú premávať inak, ako boli cestujúci zvyknutí. "Je potrebné, aby si overili, či nedošlo k úprave cestovných poriadkov na linkách, ktorými pravidelne cestujú. Zmeny cestovných poriadkov spoločnosti SAD Žilina sa v prevažnej miere týkajú zrýchľovania dopravy na vybraných spojoch s cieľom zvýšenia komfortu pri cestovaní verejnou dopravou," uviedla Strelcová s tým, že nové cestovné poriadky a podrobnosti o zmenách nájdu cestujúci na internetovej stránke www.sadza.sk.

Doplnila, že v regióne horného Považia sa zmeny týkajú viacerých oblastí. "Napríklad na linkách Bytča, Stráňavy, Strečno, Kysucké Nové Mesto, Terchová, Rajec, Rajecké Teplice, Podhorie či Považská Bystrica. V regióne Kysúc dôjde k zmenám v cestovných poriadkoch prímestskej autobusovej dopravy na linkách do Oščadnice, Kysuckého Nového Mesta, Starej Bystrice a Vychylovky. V rámci regiónu Turiec budú zmeny na linkách Martin – Krpeľany – Nolčovo a Martin – Príbovce - Valča, kde sa zapracovali zmeny na základe požiadaviek obce Nolčovo. Ďalšie zmeny sú aj na linkách Vrícko a Jasenovo," konkretizovala hovorkyňa SAD Žilina.