Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Šahy plánujú výstavbu novej športovej haly za takmer 2,5 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Nová mestská športová hala má po dokončení slúžiť aj okolitým obciam a žiakom základných a stredných škôl.

Šahy 25. marca (TASR) – Mesto Šahy pripravuje výstavbu novej športovej haly. Polovicu investície chce radnica financovať z dotácie Fondu na podporu športu. O predložení žiadosti o poskytnutie príspevku a spolufinancovaní stavby budú rozhodovať mestskí poslanci na svojom marcovom rokovaní.

Nová mestská športová hala má slúžiť širokej verejnosti. Projektová dokumentácia bola vypracovaná ešte v roku 2018 a odvtedy mesto hľadalo možnosti financovania jej výstavby. Celkové náklady investície aj s cenou za projektovú dokumentáciu sú takmer 2,5 milióna eur. „Predpokladané oprávnené výdavky pred verejnými obstarávaniami sú 2.375.066,78 eura. Z uvedenej sumy mesto žiada v rámci projektu maximálnu možnú výšku dotácie, teda 50 percent, čo predstavuje sumu 1.178.533,39 eura,“ informoval mestský úrad.

Nová mestská športová hala má po dokončení slúžiť aj okolitým obciam, i žiakom základných a stredných škôl. „Účelom výstavby športovej haly je zabezpečiť a vytvárať podmienky hlavne pre deti a mládež, ale aj pre dospelých a zdravotne znevýhodnených tak, aby získali pozitívny vzťah k celoživotnej pohybovej aktivite, čo môže výrazne prispieť k podpore zdravého života obyvateľstva,“ pripomenul magistrát.