Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Šahy pripravujú výstavbu 19 nájomných bytov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Ako sa uvádza v materiáli, o ktorom bude zastupiteľstvo rokovať, 65 percent oprávnených nákladov by sa malo financovať z pôžičky zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Šahy 26. mája (TASR) – Mesto Šahy pripravuje výstavbu nájomných bytov. Celkovo má ísť o 19 bytových jednotiek, ktoré vyrastú na Tabánskej ulici.

Náklady na výstavbu presiahnu sumu 1.267.000 eur. O financovaní stavby budú rozhodovať mestskí poslanci zasadnutí vo štvrtok (27. 5.). Ako sa uvádza v materiáli, o ktorom bude zastupiteľstvo rokovať, 65 percent oprávnených nákladov by sa malo financovať z pôžičky zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Zvyšných 35 percent má pokryť dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Mesto poskytne zo svojho rozpočtu na spolufinancovanie stavby nájomných bytov vyše 112.000 eur.

Okrem výstavby samotných bytových jednotiek sa v projekte počíta aj so stavbou potrebnej infraštruktúry. Jej súčasťou má byť prístupová cesta, parkovisko, chodníky, sadové a terénne úpravy, verené osvetlenie a ďalšie inžinierske siete.