Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Šaľa postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Veľkou výhodou polopodzemných kontajnerov je aj zber odpadov v podzemí, kde je teplota podstatne nižšia a zabraňuje sa tak tvorbe a šíreniu typického kontajnerového zápachu, skonštatovala Kollerová.

Šaľa 13. júla (TASR) – V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici. Jedno stojisko pribudne vedľa budovy základnej umeleckej školy, ďalšie vedľa bytovky a tretie neďaleko kotolne. Vybavené budú aj bezpečnostným kamerovým systémom. Podľa hovorkyne mesta Eriky Kollerovej plánuje radnica postupne prejsť na tento spôsob zberu odpadu v celom meste.

V mestskej časti Šale vo Veči vzniklo 17 stojísk s polopodzemnými kontajnermi už v roku 2018. Vlani k nim pribudli ďalšie tri na Ulici P. J. Šafárika a Dolnej, v najbližších týždňoch sa začnú práce na Kukučínovej ulici. Keďže kapacita týchto kontajnerov je viac ako päťnásobok klasických 1100-litrových kontajnerov, zníži sa počet stojísk. Namiesto šiestich budú kontajnery na troch stojiskách. "Veľkou výhodou polopodzemných kontajnerov je aj zber odpadov v podzemí, kde je teplota podstatne nižšia a zabraňuje sa tak tvorbe a šíreniu typického kontajnerového zápachu," skonštatovala Kollerová.

Všetky stojiská s polopodzemnými kontajnermi sú už vybavené kamerami, ktoré monitoruje mestská polícia. Vďaka nim sa podarilo odhaliť niekoľko priestupkov pri nelegálnom nakladaní s odpadmi, upozornila Kollerová.