Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Šaľa pripravuje kultúrne projekty zamerané na tradície regiónu

Na snímke Šaľa. Foto: TASR - Alexander Ballek

Na ľudovú kultúru je zameraný aj projekt Šaliansky mlynár od Váhu. Mesto chce prostredníctvom jeho aktivít získať zdroje na nové kroje a prezentáciu ľudových zvykov, tancov a piesní.

Šaľa 24. februára (TASR) - Šalianska radnica pripravuje viaceré kultúrne projekty, ktorých cieľom je upevniť identitu regiónu a pripomenúť jeho ľudové tradície. Mestské kultúrne stredisko chce na ich realizáciu získať dotácie z ministerstva kultúry.

Jednou z aktivít je projekt Ján Boťán, nazvaný po významnej osobnosti šalianskeho regiónu. „Jeho cieľom je zvýrazniť historicko-kultúrnu identitu mesta Šaľa, prezentovať tradičné ľudové zvyky a obyčaje nášho regiónu a tiež pripomenúť a zviditeľniť významnú osobnosť nášho mesta,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.

Na ľudovú kultúru je zameraný aj projekt Šaliansky mlynár od Váhu. Mesto chce prostredníctvom jeho aktivít získať zdroje na nové kroje a prezentáciu ľudových zvykov, tancov a piesní. „Okrem toho sme požiadali ministerstvo kultúry o dotáciu aj na už tradičné podujatie Zlatá priadka. V poradí 49. ročník tejto celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky opäť poskytne priestor pre súbory a sólistov divadla hraného deťmi,“ dodala Hanesová.