Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Šaľa rozširuje opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V týchto dňoch mesto plánuje obmedziť aj prevádzku na cintorínoch.

Šaľa 16. marca (TASR) - Radnica v Šali sprísňuje opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Mesto zatvára ihriská, obmedzuje prevádzku cintorínov i prácu mestských poslancov.

Ako informovala Dajana Hanesová z mestského úradu, zatvorené budú všetky detské ihriská, ktoré je možné zamknúť. „Pri ihriskách, ktoré nemajú oplotenie, dôrazne žiadame verejnosť, aby ich nenavštevovala. Okrem toho bude zatvorený zimný štadión a športová hala a tiež Mestská knižnica Jána Johanidesa,“ povedala.

V týchto dňoch mesto plánuje obmedziť aj prevádzku na cintorínoch. Už teraz sa pri pohreboch budú môcť ľudia so svojimi blízkymi rozlúčiť iba pri hrobe, aby sa zamedzilo stretávaniu väčšieho počtu ľudí v dome smútku. Radnica okrem toho v pondelok informovala, že sa ruší aj plánované jarné upratovanie mesta.

Odvolané je aj zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré sa malo konať vo štvrtok 26. marca. Konať sa nebudú ani zasadnutia komisií či výborov. „K dispozícii nebude ani služba mediátorky, ktorá svoje poradenstvo poskytuje Šaľanom každú stredu,“ pripomenula Hanesová.