Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Šaľa sprísňuje epidemiologické opatrenia

Na snímke je mesto Šaľa. Foto: teraz.sk

Mesto rozhodlo, že na svadobnom obrade bude môcť byť prítomných maximálne 11 ľudí vrátane nevesty, ženícha a sobášiaceho.

Šaľa 5. októbra (TASR) – Šaliansky magistrát od pondelka sprísňuje opatrenia súvisiace s pandémiou ochorenia COVID-19. Ako oznámil mestský úrad, po zvážení priestorových možností môže byť v tom istom okamihu v klientskom centre maximálne šesť návštevníkov.

Každý, kto príde do budovy radnice, si pri vstupe musí vydezinfikovať ruky, odmerať teplotu a chrániť horné dýchacie cesty rúškom. „Žiadame občanov, aby mestský úrad navštívili len v nevyhnutných prípadoch a aby, ak je to možné, uhrádzali akékoľvek poplatky bankovým prevodom,“ informoval magistrát.

Vedenie mesta zároveň zdôraznilo, že zamestnanci úradu budú občanom naďalej k dispozícii cez email alebo telefón. „V prípade, že sa niekto nevyhnutne potrebuje stretnúť s niektorým zamestnancom mestského úradu, je potrebné si prostredníctvom emailu alebo telefonátu dohodnúť termín,“ pripomína radnica.

Obmedzený počet osôb sa bude týkať aj občianskych sobášov. Tie sa budú aj naďalej konať, ale tiež pri dodržaní prísnych hygienických a epidemiologických opatrení. „Mesto po zvážení priestorových možností obradnej siene Mestského úradu v Šali rozhodlo, že na obrade bude môcť byť prítomných maximálne 11 ľudí vrátane nevesty, ženícha, dvoch svedkov, sobášiaceho, matrikárky a hudobníka. Ďalších maximálne päť ľudí bude môcť čakať vo vstupnej chodbe pred obradnou miestnosťou,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.

Podľa nových pravidiel je okrem toho pri obrade potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, pred vstupom použiť dezinfekciu na ruky alebo rukavice. Podanie rúk v obradnej miestnosti je možné len v rukaviciach. Na obradoch sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré majú akékoľvek príznaky infekčného respiračného ochorenia, prípadne majú nariadenú karanténu.

Mediátorku a Centrum právnej pomoci bude možné na mestskom úrade naďalej navštevovať pri dodržaní všetkých epidemiologických opatrení. „Mediátorka je občanom k dispozícii každú druhú stredu a Centrum právnej pomoci je možné navštíviť vždy v posledný štvrtok v mesiaci,“ dodala Hanesová.