Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Šali pribudli nové wifi zóny s bezplatným internetom

Ilustračné foto. Foto: TASR Marko Erd

Celkovo boli v poslednom období nainštalované v meste tri interné a deväť externých prístupových bodov na bezplatný internet.

Šaľa 9. apríla (TASR) – Na verejných priestranstvách v Šali pribudli nové zóny s bezplatným pripojením na internet. Vysokorýchlostný internet môže verejnosť využívať aj na najfrekventovanejších zastávkach počas čakania na autobus.

Celkovo boli v poslednom období nainštalované v meste tri interné a deväť externých prístupových bodov na bezplatný internet. „Stalo sa tak vďaka iniciatíve WiFi4EU. Mesto na tento projekt získalo grant vo forme poukazu vo výške 15.000 eur financovaného Európskou komisiou. Ten bol určený na podporu inštalácie wifi hotspotov v centrách verejného života v Šali,“ uviedla hovorkyňa mesta Dajana Hanesová.

Prístupové body na bezplatný internet nájdu obyvatelia a návštevníci mesta napríklad v parku medzi Vlčanskou a Dolnou ulicou, na viacerých autobusových zastávkach, pri mestskej športovej hale, pri základnej umeleckej škole a na ďalších frekventovaných miestach. „Spôsob prihlásenia sa je veľmi jednoduchý. Po prvom napojení sa užívateľ pri zmene lokality automaticky pripojí aj do nasledujúcej wifi zóny. Funguje to jednoducho a prakticky,“ dodala Hanesová.