Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Šaľa sa môže pochváliť veľkonočnou výzdobou i kreatívnymi rúškami

Na snímke mladá Rómka šije ochranné rúško určené pre seniorov v Dobšinej na šijacom stroji v sídle Občianskeho združenia Detstvo deťom v Dobšinej 22. marca 2020. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Účastníci sa môžu podeliť aj o postup pri zdobení vajec, pri pletení korbáča či o recept na sviatočný koláč.

Šaľa 9. apríla (TASR) – Obyvatelia Šale majú ešte niekoľko dní, aby sa zapojili do tematickej výtvarnej súťaže, ktorú pripravila komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve. Hlavnou témou sú veľkonočné vajcia a výzdoba.

Ako pripomenuli organizátori, tohtoročná Veľká noc je poznačená obmedzeniami pre pandémiu, súťaž preto dáva ľuďom možnosť pochváliť sa ručne vyrobenými veľkonočnými ozdobami na mestskej webovej stránke. „Postup je jednoduchý. Stačí vytvoriť veľkonočné vajce alebo inú výzdobu a fotografiu poslať mailom,“ informoval spoluorganizátor súťaže Miroslav Demín.

Účastníci sa môžu podeliť aj o postup pri zdobení vajec, pri pletení korbáča či o recept na sviatočný koláč. „Termín uzávierky je 15. apríla. Okrem veľkonočných sviatkov sa dá do súťaže zapojiť aj kresbami dominánt mesta. Táto téma je určená prioritne pre žiakov základných škôl. Všetkým vekovým kategóriám je určená súťaž o najkreatívnejšie rúško,“ dodal Demín.