Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vianočné trhy v centre Šale obohatí nové umelé klzisko

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Klzisko bude mať špeciálny povrch. Preto si bude potrebné požičať korčule, ktoré sú určené na tento typ plochy.

Šaľa 20. novembra (TASR) – Vianočné trhy na pešej zóne v Šali tento rok obohatí umelé klzisko. Ako informovala radnica, postavené bude 5. decembra a verejnosti bude slúžiť do 6. januára.

Klzisko bude mať špeciálny povrch. "Preto si bude potrebné požičať korčule, ktoré sú určené na tento typ plochy. Požičiavanie korčúľ bude zdarma. Umelé klzisko bude mať kapacitu približne 50 ľudí, o presných prevádzkových hodinách a o tom, kedy si bude môcť verejnosť zakorčuľovať v centre mesta prvýkrát, budeme informovať," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Podľa slov primátora Šale Jozefa Belického vzniklo umelé klzisko predovšetkým vďaka sponzorom. "Som rád, že sa našli ľudia, ktorí prispeli na to, aby aj Šaľa mohla na jeden mesiac takúto plochu prevádzkovať. Veríme, že ju využijú najmä mladí ľudia a okrem nich tam budú môcť vziať svoje vnúčatá aj starí rodičia," povedal Belický.

Ako doplnil, obyvatelia mesta budú môcť okrem toho aj naďalej využívať ľadovú plochu na zimnom štadióne. "Hneď ako to dovolí počasie, bude sa dať korčuľovať aj na ľade, ktorý bude vytvorený na vynovenej ploche na Základnej škole Bernolákova v mestskej časti Veča," dodala Kollerová.