Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Šamorín:Do ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským sa stále možno prihlásiť

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V prípade záujmu o nástup detí od 1. septembra je možné sa informovať na riaditel@zsslnecna.sk alebo info@zsslnecna.sk.

Šamorín 17. augusta (TASR) - Prihlasovanie detí do novootváranej základnej školy s vyučovacím jazykom slovenským v Šamoríne je aktuálne otvorené. Od nasledujúceho školského roka vznikne v priestoroch Gymnázia M. R. Štefánika Šamorín a v úvode bude mať jednu triedu prvého ročníka a jednu piateho ročníka. Informoval o tom Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je zriaďovateľom gymnázia.

"Na nedostatok voľných miest v základných školách v okresoch Dunajská Streda a Galanta TTSK zareagoval. Menej využívané aj nevyužívané priestory stredných škôl sme dali k dispozícii regionálnemu školskému úradu bezodplatne," uviedol Viskupič.

V prípade záujmu o nástup detí od 1. septembra je možné sa informovať na riaditel@zsslnecna.sk alebo info@zsslnecna.sk. Prednostne budú prijatí tí žiaci, ktorým bolo doručené rozhodnutie o neprijatí a zatiaľ nie sú umiestnení do základnej školy. V prípade nižšieho počtu takýchto žiakov bude možné prijať aj záujemcov o prestup z inej školy, teda takých, ktorí sú zapísaní do prvého alebo piateho ročníka inej základnej školy. Zriaďovateľom základnej školy v Šamoríne je Regionálny úrad školskej správy v Trnave.