Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Samospráva Partizánskeho chce vybudovať mestský cyklistický chodník

Na snímke cyklochodník. Foto: EASY FOTO TASR - Maroš Černý

Súčasťou predkladaného projektu v žiadosti je podľa nej aj cyklochodník, ktorý mesto už v súčasnosti realizuje na Námestí SNP v rámci projektu obnovy námestia a Parku J. A. Baťu.

Partizánske 20. októbra (TASR) - Cyklistický chodník, ktorý spája viaceré mestské časti do centra, ku školám a na úrady, plánuje vybudovať samospráva Partizánskeho. Financie na výstavbu prvého mestského cyklochodníka žiada z plánu obnovy a odolnosti, investíciu vyčíslila na viac ako 1,62 milióna eur. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Prvý mestský cyklochodník s dĺžkou 3,23 kilometra je kombináciou trasy F a B z koncepcie rozvoja cyklodopravy na území mesta, ktorá je priorizovaná vzhľadom na jej prierezové umiestnenie," uviedla samospráva.

Súčasťou predkladaného projektu v žiadosti je podľa nej aj cyklochodník, ktorý mesto už v súčasnosti realizuje na Námestí SNP v rámci projektu obnovy námestia a Parku J. A. Baťu.

Náklady na výstavbu cyklistického chodníka mesto vyčíslilo na 1.627.154 eur. Žiadosť o finančné zdroje z plánu obnovy a odolnosti pripravilo počas leta a podalo na Ministerstvo dopravy a výstavby SR koncom septembra.

"Prvých 500 metrov z plánovaného cyklistického chodníka bude hotových po ukončení prác na Námestí SNP už túto jeseň. Zároveň budúci rok bude Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) realizovať nový cyklochodník na základe mestského projektu, ktorý samospráva darovala TSK a kraj bol úspešný so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok," pripomenula samospráva. Pôjde podľa nej o trasu s dĺžkou približne 4,2 kilometra po korune hrádze rieky Nitra od Malých Bielic po lávku medzi Štrkovcom a Šípkom.