Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Samospráva Plešivec realizuje štyri väčšie stavebné projekty

Ilustračná snímka. Železničná stanica Plešivec. Foto: Vovlaku.sk

Dodala, že ľudia majú o bývanie v Plešivci záujem a v poradovníku má samospráva viac ako 36 čakateľov. Vedenie obce preto už pripravuje aj ďalší projekt.

Plešivec 10. októbra (TASR) – Štyri stavebné projekty väčšieho rozsahu aktuálne realizuje samospráva obce Plešivec v Rožňavskom okrese. Pre TASR ich konkretizovala starostka Iveta Šušánová.

„V Plešivci je momentálne dosť veľký stavebný ruch. Pripravujeme 36-bytovú jednotku, ktorú financujeme z dotácie a z úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania. Celkové náklady aj s technickou vybavenosťou sú zhruba 1,6 milióna eur. Skolaudujeme ju pravdepodobne koncom roka. Staviame však aj zdravotné stredisko, zberný dvor a multifunkčné ihrisko,“ vymenovala starostka.

Dodala, že ľudia majú o bývanie v Plešivci záujem a v poradovníku má samospráva viac ako 36 čakateľov. Vedenie obce preto už pripravuje aj ďalší projekt. „Podali sme žiadosť na ministerstvo vnútra, kde žiadame prostriedky s cieľom výstavby nízkoštandardných bytov pre 20 rodín,“ uviedla Šušánová.

V prípade ďalšieho projektu, zdravotného strediska pri obecnom úrade, nejde podľa nej iba o rekonštrukciu, ale i o rozšírenie. „Budú tam aj také ambulancie, ktoré sme doteraz v Plešivci nemali. Napríklad chirurgická alebo interná. Najväčší problém bol zabezpečiť lekárov, ale podarilo sa nám to,“ zakončila.








Object name: Šušánová o stavebnom ruchu a projektoch