Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Samosprávy na hornej Nitre hľadajú dobrovoľníkov do odberných tímov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celoplošné testovanie sa má konať počas dvoch víkendov, a to od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra.

Prievidza 26. októbra (TASR) - Samosprávy na hornej Nitre hľadajú dobrovoľníkov, ktorí im pomôžu pri zabezpečení nadchádzajúceho celoplošného testovania. Výzvy zverejnili cez svoje komunikačné kanály.

„Ozbrojené sily SR požiadali mesto Prievidza, aby na každé odberné miesto, ktorých bude v Prievidzi približne 30, zabezpečili po dvoch administratívnych pracovníkoch. Ponúkaná odmena je vo výške 70 eur na deň brutto. Takisto je vítané na odberné miesta zabezpečiť aj dobrovoľníkov - pomocný personál,“ uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

Dobrovoľníci, ktorí budú chcieť pomôcť pri celoplošnom testovaní v Prievidzi, sa môžu prihlásiť cez formulár zverejnený na adrese bit.ly/zodpovednaPD. Zdravotníci sa môžu naďalej nahlasovať cez formulár na stránke korona.gov.sk.

Obdobné výzvy zverejnili na svojich internetových stránkach spolu s ďalšími informáciami i mestá Bojnice, Bánovce nad Bebravou či Handlová. Handlovská primátorka Silvia Grúberová na svojom profile na sociálnej sieti informovala, že mesto eviduje veľký záujem dobrovoľníkov, ktorí sa chcú stať súčasťou tímov odberných miest. „Za tri hodiny od spustenia výzvy ich počet presiahol 50. Dobrovoľníci budú zabezpečovať administratívu a tiež predpokladáme zaradenie ďalších z nich do pomocného personálu pre priebežnú dezinfekciu odberných miest,“ priblížila.

Celoplošné testovanie sa má konať počas dvoch víkendov, a to od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra.