Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Šaštín-Stráže oslávi 20 rokov od získania mestských výsad

Na archívnej snímke socha Sedembolestnej Panny Márie pri Bazilike Panny Márie Sedembolestnej v Šaštíne - Strážach. Foto: TASR Róbert Fritz

Podujatie sa uskutoční v stredu 1. septembra a začne sa ďakovnou omšou v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie.

Šaštín-Stráže 31. augusta (TASR) – Mesto Šaštín-Stráže v okrese Senica oslávi 20 výročie, od získania mestských výsad. Mesto v spolupráci s komisiou pre kultúru organizuje podujatie s názvom Šaštín-Stráže - 20 rokov mestom. TASR o tom informovala poslankyňa mestského zastupiteľstva Kristína Pöstényi.

Podujatie sa uskutoční v stredu 1. septembra a začne sa ďakovnou omšou v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie. "Následne bude na Námestí slobody otvorený Šaštínsko-strážsky jarmok. Kultúrny program, ktorý bude moderovať Ján Slezák, sa začne od 13.00 h," uviedla Pöstényi.

Program bude určený pre všetky vekové kategórie. "Vo večerných hodinách odznejú najznámejšie hity skladateľa a speváka Vaša Patejdla. Záver kultúrneho programu bude patriť Ondrejovi Kandráčovi s kapelou Sokoly. Projekt sa realizuje s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja a bude prebiehať v súlade s aktuálnymi protiepidemiologickými opatreniami," doplnila poslankyňa.