Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Schubert fest v Leviciach ponúkne hudbu Franza Schuberta

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Program festivalu otvorí 27. novembra o 14. hodine v levickej synagóge workshop a Schubertova akadémia, po ktorej bude nasledovať koncert Schubert Tribute.

Levice/Želiezovce 17. októbra (TASR) - Koncerty komornej hudby i workshopy ponúkne deviaty ročník podujatia Schubert fest. Konať sa bude 27. a 28. októbra v synagóge v Leviciach a v zrekonštruovanom kaštieli grófa Esterházyho de Galantha v Želiezovciach.

Ako informovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Nitriansky kraj, hudobný festival prináša diela skladateľa Franza Schuberta. Ten istý čas žil a tvoril v Želiezovciach, kam ho v roku 1818 pozval gróf Ján Karol Esterházy.

Program festivalu otvorí 27. novembra o 14. hodine v levickej synagóge workshop a Schubertova akadémia, po ktorej bude nasledovať koncert Schubert Tribute. Druhý deň festivalu bude patriť programu s názvom Schubertiáda. Koncert sa bude konať o 15. hodine v Kaštieli Esterházyovcov v Želiezovciach. "Na koncertoch sa predstavia renomovaní interpreti, ktorí svojou virtuozitou a vášňou pre Schubertovu hudbu prinesú nezabudnuteľný hudobný zážitok," doplnili organizátori.