Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Schválený rozpočet Rim. Soboty zarmútil primátora aj rómskeho kráľa

Foto: TASR

Rimavská Sobota 19. júna (TASR) - Poslanci mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote schválili dnes rozpočet na rok 2012.

Najdôležitejší dokument mesta už niekoľkokrát stiahli pre nezhody medzi primátorom a poslancami. Primátor Jozef Šimko teraz ustúpil od svojich návrhov na kúpu detského dopravného ihriska a rozvoj rekreačnej oblasti Kurinec. Prioritou sa stalo asfaltovanie ulíc a budovanie parkovísk.

Primátor Rimavskej Soboty nie je s rozpočtom spokojný. "Mám desať dní na to, aby som sa rozhodol, či toto uznesenie podpíšem," poznamenal po hlasovaní Šimko.

Zmeny v rozpočte navrhovali prevažne poslanci ľavicového klubu. Po spracovaní zmien na ekonomickom odbore mestského úradu tak z rozpočtu vypadli priority, ako ďalší rozvoj rekreačného strediska Kurinec či kúpa detského dopravného ihriska. Menej peňazí dostanú Technické služby mesta a športovci.

Schválený rozpočet nie je priaznivý ani pre mestské noviny. V rozpočte navýšili peniaze iba na asfaltovanie ulíc a budovanie parkovísk na Sídlisku Západ.

Návrh rozpočtu podporilo 12 prítomných poslancov. Proti boli štyria. Hneď po hlasovaní opustil rokovaciu sálu rómsky kráľ, poslanec Ján Farkaš. "S ľuďmi, čo schválili takýto rozpočet v jednej miestnosti sedieť nebudem," odkázal odchádzajúc autom Farkaš.