Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Bojnická ZOO môže použiť 80.000 eur na stanicu pre mačku divokú

Bojnická zoologická záhrada, archívna snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Národná zoologická záhrada Bojnice je v tomto medzinárodnom projekte partnerom viacerých ochranárskych organizácií, pripomína Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Na dobudovanie karanténnej a rehabilitačnej stanice pre mačku divú bude môcť Národná zoologická záhrada v Bojniciach použiť 80.000 eur, ktoré vláda v roku 2018 organizácii schválila ako príspevok na rekonštrukciu objektov voliéry pre dravé vtáky. Zmenu účelového použitia kapitálového transferu v stredu schválila vláda.

Investičné prostriedky využijú v rámci implementácie projektu s názvom „Hledáme kočku, pozor, divokou!“ "Národná zoologická záhrada Bojnice je v tomto medzinárodnom projekte partnerom viacerých ochranárskych organizácií," pripomína Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR, ktoré návrh predložilo.

"Zmenu účelu zároveň tvorí aj požiadavka použitia finančných prostriedkov na pokrytie potrieb druhovej a územnej ochrany, ktorá je navrhovaná z dôvodu nedostatočného finančného zabezpečenia výdavkov spojených so zabezpečovaním praktickej starostlivosti o chránené druhy a biotopy," dodáva envirorezort.