Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši pripravujú štyri kontaktné miesta

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zabezpečiť mobilného asistenta je možné zaslaním požiadavky na email scitanie@mikulas.sk.

Liptovský Mikuláš 29. apríla (TASR) – Do historicky prvého elektronického sčítania obyvateľov sa zapojilo 27 887 Liptovskomikulášanov, čo je 88,18 percenta z odhadovaného celkového počtu. V druhej fáze, tzv. asistovanom sčítaní, budú môcť obyvatelia využiť služby štyroch statických kontaktných miest a 21 mobilných asistentov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

„Ďakujem všetkým, ktorí sa postavili k povinnosti sčítať sa zodpovedne a prihlásili sa k nášmu mestu. Od počtu prihlásených obyvateľov totiž závisí výška rozpočtu samosprávy. Čím viac obyvateľov, tým vyššie príspevky od štátu. Mesto tak môže lepšie napĺňať svoje poslanie a vytvárať lepšie podmienky pre ľudí," vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Asistované sčítanie sa uskutoční od 3. mája do 13. júna. Určené je pre obyvateľov, ktorí sa nemohli sčítať sami ani s pomocou blízkej osoby. Ide najmä o digitálne vylúčených ľudí, staršie osoby, obyvateľov zariadení a členov marginalizovaných komunít.

Zabezpečiť mobilného asistenta je možné zaslaním požiadavky na email scitanie@mikulas.sk. Občania získajú informácie k asistovanému sčítaniu na informáciách mestského úradu, na telefónnom čísle 044/5565111 alebo u kontaktnej osoby na čísle 044/5565174.