Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Šéf ZZS Bratislava I. Andrási neuspel vo výberovom konaní na riaditeľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Bratislavskí záchranári trvajú na odchode Andrásiho z funkcie riaditeľa od októbra. V tejto súvislosti spísali aj petíciu.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Súčasný šéf bratislavskej štátnej záchranky Imrich Andrási neuspel vo výberovom konaní na riaditeľa. Bol jediným uchádzačom. Vyplýva to z výsledkov výberového konania, ktoré ministerstvo zdravotníctva zverejnilo na webe. Zamestnanci Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava žiadajú Andrásiho odvolanie od októbra.

Rezort pre TASR uviedol, že nové výberové konanie zrealizuje v zákonnej lehote. K otázke, kto bude dočasne poverený vedením bratislavskej štátnej záchranky, sa chce vyjadriť budúci týždeň.

Bratislavskí záchranári trvajú na odchode Andrásiho z funkcie riaditeľa od októbra. V tejto súvislosti spísali aj petíciu, ktorú odovzdali na ministerstve zdravotníctva, mala 445 podpisov.

Od októbra chceli tiež vypovedať nadčasy. Odôvodňovali to zrušením príplatkov a organizačnými zmenami. Svoje rozhodnutie zmenili po dohode o zachovaní príplatkov. Okrem zrušenia príplatkov kritizujú aj zmeny v organizačnej štruktúre. Zmeny mal riaditeľ oznámiť bez konzultácie.