Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Seminár v Žiline prinesie záujemcom informácie o používaní dronov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podujatie je určené pre ľudí so záujmom o drony, najmä o ich profesionálne využitie.

Bratislava/Žilina 25. mája (TASR) - Seminár "Ako sa stať pilotom dronu a bezpečne lietať" prinesie záujemcom viaceré odborné prednášky. Uskutoční sa v sobotu na katedre leteckej dopravy Žilinskej univerzity na letisku Dolný Hričov. TASR o tom informoval Rastislav Sopko, riaditeľ Asociácie Mám Dron, ktorá seminár spolu so Žilinskou univerzitou organizuje.

"Tento edukačno-zážitkový seminár je už šiestym v poradí a opäť ponúkne prednášky odborníkov, zamerané na aktuálne pravidlá používania dronov - registrácia, diaľková identifikácia, poistenie, kategórie prevádzky. Účastníci môžu získať postup, ako sa stať profesionálnym UAS operátorom a dozvedieť sa viac informácií z tejto oblasti a vypočuť si príklady z praxe," priblížil.

Podujatie je určené pre ľudí so záujmom o drony, najmä o ich profesionálne využitie. "Na svoje si však prídu aj hobby piloti dronov, ktorí zvažujú profesionálnu kariéru, ale aj piloti dronov, ktorí hľadajú aktuálne informácie o pravidlách používania dronov," podotkol Sopko. Na sobotňajšom podujatí vystúpi aj zástupca Dopravného úradu.