Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Seneckú križovatku SNP – Lichnerova – Priemyselná zrekonštruujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Informuje o tom mesto s tým, že tu dochádzalo ku kolíznym situáciám najmä pre uhol, v ktorom sa vozidlá pripájali na hlavnú cestu.

Senec 13. septembra (TASR) – Križovatku ulíc SNP, Lichnerova a Priemyselná v Senci začnú budúci týždeň rekonštruovať. Informuje o tom mesto s tým, že tu dochádzalo ku kolíznym situáciám najmä pre uhol, v ktorom sa vozidlá pripájali na hlavnú cestu.

"V strede tejto križovatky vznikne ostrovček, ktorý situáciu vyrieši. Zvýši sa bezpečnosť nielen áut prechádzajúcich cez túto križovatku, ale aj chodcov, ktorí budú môcť komfortnejšie prechádzať cez tri obnovené a jeden nový priechod pre chodcov," spresnila samospráva.

Zároveň avizuje práce na Školskej ulici, ktorá bude jednosmerná. Aj tu totiž vznikali kolízne situácie, a to najmä v časti napojenia na ulicu SNP. "Na ulici budú namaľované parkovacie boxy a tiež vyznačená obojsmerná cyklotrasa, ktorá je predprípravou na zosieťovanie jednotlivých cyklistických ciest. Zmena na tejto ulici má priniesť v prvom rade zvýšenie bezpečnosti pre chodcov, cyklistov aj vodičov," uviedol Senec.