Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Senec chystá výstavbu novej polikliniky, má už architektonickú štúdiu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Navrhovaná dostavba a rekonštrukcia polikliniky má podľa štúdie ambíciu svojím funkčným a architektonickým stvárnením dotvoriť riešený priestor.

Senec 5. januára (TASR) - Mesto Senec chystá výstavbu novej polikliniky. Vypracovanú už má aj architektonickú štúdiu. Nová poliklinika má podľa samosprávy stáť na pozemku mesta pred existujúcou budovou vrátane podzemného parkovania. Stará budova sa po výstavbe novej má rekonštruovať pre vznik zariadenia pre seniorov.

"Počas výstavby novej budovy bude zabezpečená prevádzka existujúcej polikliniky. Po dokončení novostavby budú zriadené nové ambulancie v novej budove a existujúca bude prestavaná a zrekonštruovaná pre zariadenie Senior care centra, rehabilitácie a služobných bytov," píše sa v štúdii.

Poliklinika sa nachádza v centrálnej časti Senca na Námestí 1. mája. Navrhovaná dostavba a rekonštrukcia polikliniky má podľa štúdie ambíciu svojím funkčným a architektonickým stvárnením dotvoriť riešený priestor. Objekt polikliniky ráta s vybudovaním 42 ambulancií, 41 lôžok zariadenia pre seniorov, 27 lôžok pre pacientov a doplnkové funkcie polikliniky. V suteréne má byť 86 parkovacích miest, centrálne šatne pre zamestnancov rozdelené pre mužov a ženy, technicko-hospodárske zázemie a vertikálne komunikácie. V samostatnom trakte majú byť stomatologické ambulancie, ambulancie všeobecných lekárov, kaviareň či lekáreň.

V existujúcej budove a jej prístavbe sú navrhnuté priestory na rehabilitáciu, kaplnka, paliatívna ambulancia či exteriérové priestory pre sanitné vozidlá. "Druhé a tretie poschodie v novej časti sú obsadené ambulanciami s potrebným zázemím a presvetlenými čakárňami," spresňuje dokument s tým, že v spojovacom krku na druhom poschodí má byť priestor na stravovanie zamestnancov a pacientov. Na treťom poschodí budú v tomto priestore zariadenia diagnostiky (mamografia, sonografia a RTG).

Mesto Senec prostredníctvom svojich novín obyvateľov informuje, že v rámci procesu realizácie novej stavby a rekonštrukcie starej je potrebné poriadne pripraviť plány, aby bola výstavba čo najmenej problematická.