Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Senec získal územné rozhodnutie pre novú polikliniku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Stará budova sa po výstavbe novej má rekonštruovať pre vznik zariadenia pre seniorov.

Senec 4. augusta (TASR) - Mesto Senec získalo územné rozhodnutie pre novú polikliniku, ktorej výstavbu chystá. Rozhodnutie o umiestnení stavby bolo samospráve zaslané s podmienkami dotknutých orgánov, ako má byť stavba realizovaná. Senecká samospráva to oznámila na svojom webe a zároveň informovala, že sa v súčasnosti spracováva projektová dokumentácia pre stavebné povolenie.

Senec má spracovanú aj architektonickú štúdiu. Nová poliklinika má podľa samosprávy stáť na pozemku mesta pred existujúcou budovou vrátane podzemného parkovania. Stará budova sa po výstavbe novej má rekonštruovať pre vznik zariadenia pre seniorov.

"Počas výstavby novej budovy bude zabezpečená prevádzka existujúcej polikliniky. Po dokončení novostavby budú zriadené nové ambulancie v novej budove a existujúca bude prestavaná a zrekonštruovaná na zariadenie Senior care centra, rehabilitácie a služobných bytov," píše sa v štúdii.

Poliklinika sa nachádza v centrálnej časti Senca na Námestí 1. mája. Navrhovaná dostavba a rekonštrukcia polikliniky má podľa štúdie ambíciu svojím funkčným a architektonickým stvárnením dotvoriť riešený priestor. Objekt polikliniky ráta s vybudovaním 42 ambulancií, 41 lôžok zariadenia pre seniorov, 27 lôžok pre pacientov a doplnkové funkcie polikliniky.