Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Na Záhorí pripravujú 36. ročník Literárnej Senice L. Novomeského

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do zatiaľ posledného ročníka súťaže sa zapojilo 112 autorov, ktorí zaslali 295 prác.

Senica 9. mája (TASR) – Na Záhorí chystajú 36. ročník Literárnej Senice Ladislava Novomeského. Mladí i dospelí autori majú možnosť zaslať svoje doteraz nepublikované práce a uchádzať sa o ocenenie v jednej z kategórií. Vyhlasovateľom celoslovenskej súťaže je Záhorská knižnica v Senici. TASR o tom informovala riaditeľka knižnice Silvia Sameková.

Cieľ práve vyhláseného ročníka sa nemení, nadväzuje na tie predchádzajúce. "Chceme, aby súťaž spájala dlhoročnú tradíciu a bohaté skúsenosti, no napriek tomu zostala mladá a príťažlivá i pre nastupujúce generácie," uviedla Sameková.

Zmeny, ktoré iniciovali organizátori, sa podľa jej slov osvedčili a zostávajú v platnosti aj pre 36. ročník. Konkrétne ide o prihlasovanie formou elektronickej prihlášky, anonymné posudzovanie súťažných príspevkov porotou a posun uzávierky na 15. septembra 2022.

"Vzhľadom na situáciu nebolo v minulom ročníku možné uskutočniť slávnostné vyhodnotenie laureátov a hodnotiace semináre ako osobné stretnutie účastníkov, porotcov, organizátorov a verejnosti. Na rozdiel od posledných ročníkov je vyhlásenie výsledkov naplánované na koniec novembra v priestoroch Záhorskej knižnice a základnej umeleckej školy," doplnila riaditeľka knižnice.

Do zatiaľ posledného ročníka súťaže sa zapojilo 112 autorov, ktorí zaslali 295 prác. Všetky informácie potrebné na prihlásenie do súťaže Literárna Senica Ladislava Novomeského 2021 nájdu záujemcovia na webe zahorskakniznica.eu.