Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Senica ocenila pri príležitosti Dňa študentov úspešných stredoškolákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podujatie bolo po šestnásty raz pripomienkou Dňa boja za slobodu a demokraciu a Medzinárodného dňa študentstva, ktoré pripadajú na 17. novembra.

Senica 13. novembra (TASR) – Mesto Senica pri príležitosti Dňa študentstva ocenilo v utorok (12. 11.) 18 študentov, ktorí navštevujú štyri stredné školy v meste. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.

Podujatie organizované mestom Senica, Študentským parlamentom a Centrom voľného času bolo po šestnásty raz pripomienkou Dňa boja za slobodu a demokraciu a Medzinárodného dňa študentstva, ktoré pripadajú na 17. novembra. "Pri prekonávaní prekážok ste nútení prekonávať sami seba, ale len tak sa dá napredovať a siahať na vyššie ciele," uviedol k oceneným primátor mesta Martin Džačovský.

Študenti počas ocenenia spomínali na tragické udalosti z roku 1939, keď zomrel vodca študentského hnutia v Prahe Jan Opletal i na november 1989, keď študenti odštartovali udalosti Nežnej revolúcie. Senický Študentský parlament pripravil k novembrovým udalostiam expozíciu s názvom Ďakujeme '89, ktorá je inštalovaná do konca novembra na Námestí oslobodenia.

Okrem oceňovania študentov sa uskutočnil aj 14. ročník ankety Cena senickej mládeže, v ktorej študenti hlasujú o cene pre učiteľov. "Som veľmi poctená ocenením. Vážim si ho o to viac, že študenti ocenili môj prístup k nim, snahu vytiahnuť ich z komfortnej zóny a motivovať ich k osobnému rastu," poďakovala pri prevzatí ceny ocenená Slavomíra Masrnová, ktorá má za sebou 29 rokov pedagogickej praxe v Obchodnej akadémii.