Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Pri zápisoch budúcich prvákov školy preferujú elektronickú formu

Na snímke prváčky – žiačky 1. A triedy Základnej školy Brezová v Piešťanoch na začiatku školského roka 2017/2018. Piešťany, 4. septembra 2017 Foto: TASR/Martin Palkovič

Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Senica 9. apríla (TASR) - Termíny zápisov detí do prvých ročníkov základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica sa uskutočnia od 15. do 30. apríla. Zápisy budú školy v súvislosti s novým koronavírusom organizovať bez osobnej prítomnosti detí.

"Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení," uvádza mesto.

Ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti, ktorou je odporučenie všeobecného lekára a príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, sa nebude pri zápise vyžadovať. Zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. Bližšie informácie o zápise sú k dispozícii na webstránkach jednotlivých škôl.