Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Senica prijala ekonomické opatrenia v hodnote 500.000 eur

Foto: deutschebank.ge

Mesto do odvolania pozastavilo všetky investičné akcie, ktoré sú financované z vlastného rozpočtu.

Senica 8. apríla (TASR) – Mesto Senica prijalo v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu doteraz ekonomické opatrenia v rozsahu približne 500.000 eur. Informoval o tom vedúci finančaného oddelenia Róbert Mozolič.

Mesto do odvolania pozastavilo všetky investičné akcie, ktoré sú financované z vlastného rozpočtu. "Pokračujeme len v investíciách, ktoré sú už v štádiu realizácie, akou je napríklad rekonštrukcia domu smútku. Realizovať sa budú len investície a projekty, na ktoré mesto získalo externé zdroje, prípadne investície a projekty s potrebným päťpercentným spolufinancovaním," uviedol Mozolič.

Takisto je obmedzený nákup tovarov a služieb len na nevyhnutné potreby a údržby, opravy a stavebné práce budú prebiehať len na havarijných stavoch. "Tieto opatrenia platia aj pre všetky mestské organizácie, tak aby bola dodržaná maximálna úspornosť, efektívnosť a hospodárnosť finančných prostriedkov," doplnil vedúci finančaného oddelenia.

Prehodnocovať sa budú aj dotácie z fondu Pro Senica. "V personálnej oblasti je pozastavené vyplácanie odmien, zamestnanci čerpajú staré dovolenky a úsporou pre vlastný rozpočet je aj čerpanie ošetrovného a nemocenského. Prehodnotili sa aj existujúce dohody o vykonaní práce a pracovnej činnosti," informoval Mozolič.

Ako ďalej doplnil, plusom je, že sa začiatkom roka mestu podarilo prehodnotiť a výrazne znížiť úrokové sadzby pri komerčných úveroch a finančnom lízingu.