Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Senior sa mal so zbraňou vyhrážať svojmu bratovi zabitím

Obvinený mal neoprávnene prechovávať v rodinnom dome v okr. Bánovce nad Bebravou dlhú guľovú zbraň a cca 550 ks rôznych nábojov. Foto: TASR

Konanie muža vzbudilo u poškodeného dôvodnú obavu o svoj život a zdravie.

Bánovce nad Bebravou 6. apríla (TASR) - Trest odňatia slobody až na osem rokov hrozí 72-ročnému mužovi z okresu Bánovce nad Bebravou, ktorý sa mal svojmu bratovi vyhrážať so zbraňou zabitím. Senior už čelí obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovala o tom v pondelok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Obvinený mal neoprávnene prechovávať v rodinnom dome v okrese Bánovce nad Bebravou dlhú guľovú zbraň a približne 550 kusov rôznych nábojov. V spálni rodinného domu mal počas slovného konfliktu so svojím bratom, s ktorým býva v spoločnej domácnosti, vytiahnuť zo skrine dlhú guľovú zbraň a následne sa mu mal vyhrážať zabitím," opísali policajti.

Konanie muža vzbudilo u poškodeného dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. "Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Polícia spracovala podnet na jeho vzatie do väzby," dodali policajti.