Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Seniora z Prešova pripravil podvodník o 5400 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Polícia v tejto súvislosti opakovane vyzýva starších občanov, aby v prípade akéhokoľvek podozrenia najskôr kontaktovali buď svojich blízkych, alebo políciu.

Prešov 16. augusta (TASR) - Trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, ktorého obeťou je 74-ročný muž, vedie polícia v Prešove. Páchateľ, ktorý sa pri telefonickej komunikácii s poškodeným vydával za pracovníka zahraničnej polície, pripravil seniora o 5400 eur. TASR o prípade informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Páchateľ predstieral, že preveruje osoby, ktoré už mohli byť z dôvodu ich vyššieho veku okradnuté. Tvrdil, že potrebuje prístupové kódy k bankovému účtu pána, aby mohol overiť jeho finančné transakcie," priblížila s tým, že poškodený senior volajúcemu svoje kódy k internetbankingu sprístupnil. Neskôr sa bez jeho vedomia a súhlasu z jeho bankového účtu previedlo 2400, 1000 a 2000 eur.

Polícia v tejto súvislosti opakovane vyzýva starších občanov, aby v prípade akéhokoľvek podozrenia najskôr kontaktovali buď svojich blízkych, alebo políciu. "Zvážme, komu a či vôbec poskytneme také citlivé údaje k svojim často aj celoživotným úsporám," pripomenula hovorkyňa.