Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Mestu Bratislava možno opäť posielať návrhy na ocenenia seniorov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Ľudí, ktorí sa na dôchodku aktívne zapájajú do verejného života či výrazným spôsobom pomáhajú zlepšiť život v hlavnom meste, ocení počas Seniorfestu primátor Milan Ftáčnik.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Kluby dôchodcov, seniorské združenia, ale aj samotní Bratislavčania môžu opäť posielať svoje návrhy na ocenenie bratislavských seniorov. Vlani získali ocenenie piati.

Ako informuje hlavné mesto, návrhy možno posielať do 20. septembra, a to na oficiálnu mailovú adresu Rady bratislavských seniorov senior@bratislava.sk alebo ich priamo doručiť do podateľne magistrátu na Primaciálnom námestí s označením SENIOR 2013.

Každá nominácia by mala obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná s hlavným mestom a zapájaním sa do verejného, komunitného života. V návrhu musia byť tiež uvedené kontaktné údaje nielen na navrhovanú osobnosť, ale taktiež na navrhovateľa (telefón, mail, adresa).

Na základe výberu komisie primátor počas tretieho ročníka Seniorfestu ocení najaktívnejších seniorov. Galaprogram, ktorý je súčasťou celomestského projektu v rámci úcty k starším spoluobčanom mesta, sa uskutoční 15. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.